Video

Video

Welkom op de video pagina!

Een van de diensten die ik met IM Music verzorg, is het opnemen van demo's en muziek video's. Deze zogeheten "playthrough" video's kunnen door een muzikant gebruikt worden om hun voortgang vast te leggen, of om bekendheid te vergaren op het wereldwijde web. Ook voor een auditie bij een band of een muziekopleiding kan je met een goede video een streepje voor hebben.

Op YouTube staan alleen op het gebied van muziek al miljoenen filmpjes. Een video die dynamisch is opgezet met goede beeld en geluidskwaliteit is dus van groot belang om kijkers te trekken en vooral vast te houden! Om deze reden wordt er altijd in Full HD gefilmd en wordt er met uitstekende software en hardware opgenomen om tot een professioneel resultaat te komen.

Hoe gaat het in zijn werking?

De filmpjes worden gemonteerd met een combinatie van statische en dynamische beelden. Dit wil zeggen, een 2 of 3 tal camera's staan gefixeerd en met 1 camera neem ik al bewegend beelden op. Door dit samen te voegen creƫer je bij verschillende muzikale passages de juiste sfeer door soms te kiezen voor een dynamisch, beweeglijk stuk en soms een bepaalde hoek te kiezen om een compleet beeld te krijgen van een technisch stuk.

Bij de video links is hier een mooi voorbeeld van. Na een opbouwend intro gaat de drums middels een fill over naar het couplet. Op het moment dat het couplet begint, switcht het beeld van gefixeerd naar dynamisch om zo mee te gaan met het nummer.

Waarmee wordt er gefilmd?

  • GoPro Hero 3 Full HD (1920 x 1080)
  • GoPro Hero 4 Full HD (1920 x 1080)
  • Samsung S6 Ultra High Definition (3840 x 2160)
  • Canon Vixia HF R10 HD (1920 x 1080)

camera_product_black

Het gebruik van GoPro's is ideaal bij dit soort filmpjes. Ze bieden veel mogelijkheden tot bevestigen, filmen HD bij minder licht en stellen automatisch scherp. Ook kan je voor een normale lens kiezen of een groothoeklens. Hiermee kan je dus switchen tussen bijvoorbeeld een close up, of een volledig beeld van het op te nemen gebied.